Polityka prywatności

W GeekBuying.com (zwanym dalej ‘my’, ‘nasz’, ‘Geekbuiyng’, strona’) jesteśmy zobowiązani do ochrony i poszanowania prywatności danych osobowych. Niniejsza polityka prywatności wyjaśnia, w jaki sposób dane są gromadzone, wykorzystywane, przenoszone i ujawniane przez GeekBuying. Ma ona zastosowanie do danych zgromadzonych podczas korzystania z naszych stron internetowych, kontaktu z nami poprzez social media, e-mail lub telefon, albo gdy bierzesz udział w naszych konkursach lub wydarzeniach. Obejmuje ona:

1. Nasze zobowiązania wobec Ciebie.
2. Jak zabezpieczamy Twoje dane.
3. Dane osobowe, które gromadzimy.
4. Jak gromadzimy Twoje dane osobowe.
5. Jak wykorzystujemy Twoje dane.
6. O ciasteczkach.
7. Jak dzielimy się Twoimi danymi.
8. Dostęp do Twoich danych osobowych.
9. Zmiany w polityce prywatności.

1. Nasze zobowiązania wobec Ciebie.
Traktujemy bardzo poważnie ochronę danych osobowych i będziemy je przetwarzać w sposób przejrzysty i zgodny z prawem. Niniejsza polityka prywatności opisuje w jaki sposób zbieramy dane osobowe i jak je wykorzystujemy.

Będziemy zbierać i wykorzystywać Twoje dane osobowe tylko w następujących celach:
1.1 realizacji zamówienia
1.2 udoskonalenia procesu zakupowego
1.3 ulepszenia jakości naszych usług.
1.4 spełnienia naszych obowiązków prawnych.

2. Jak zabezpieczamy Twoje dane.
Wykorzystujemy odpowiednie zabezpieczenia organizacyjne oraz środki bezpieczeństwa w celu ochrony danych przed przypadkowym utraceniem, nieautoryzowanym wykorzystaniem lub udostępnieniem.
Kiedykolwiek pojawiają się Twoje dane osobowe wtedy komunikacja pomiędzy przeglądarką a naszą stroną internetową odbywa się z wykorzystaniem bezpiecznego połączenia szyfrowanego. Szyfrujemy Twoje dane i przechowujemy je na bezpiecznych serwerach ukrytych za firewallem.
Wymagamy od osób trzecich, które przetwarzają Twoje dane osobowe w naszym imieniu, aby podjęły odpowiednie środki bezpieczeństwa w celu ochrony danych i traktowały je zgodnie z przepisami prawa.
W przypadku naruszenia bezpieczeństwa danych osobowych, poinformujemy o tym Ciebie oraz wszelkie inne stosowne służby, jeżeli będziemy do tego prawnie zobligowani.

3. Dane osobowe, które zbieramy.
Zbieramy informacje dozwolone prawem gdy odwiedzasz naszą stronę, dokonujesz rejestracji, składasz zamówienia oraz otrzymujesz powiadomienia obejmujące, ale nie ograniczające się do:
3.1 adresu e-mail, wraz z adresem podanym nam przez współpracujące z nami podmioty.
3.2 dane adresowe: imię, nazwisko, adres oraz nr telefonu.
3.3 informacje związane z potwierdzeniem płatności oraz odprawy celnej.
3.4 Dane techniczne, jak adres IP, data i godzina, przeglądarka, system operacyjny, adres URL.

Chronimy również wszystkie dane, które są zbierane o Tobie poza siecią, na przykład za pośrednictwem połączeń telefonicznych. Jeśli skontaktujemy się z Tobą telefonicznie odnośnie zamówienia lub płatności, poprosimy tylko o dane wymagane do złożenia zamówienia lub rozwiązania problemu. Kiedy trzeba przechować informacje odnoszące się do zamówienia, wprowadzamy je do naszej bazy danych poprzez szyfrowany protokół SSL.

Chociaż nasza strona jest przeznaczona do użytku publicznego, nie będziemy świadomie zbierać żadnych danych od dzieci lub sprzedawać produkty dzieciom, które nie mają pozwolenia do użytkowania lub przesyłania danych do serwisu.

4. Jak gromadzimy Twoje dane osobowe.
Możemy zbierać Twoje dane osobowe w jeden z następujących sposobów:
4.1 Kontakt bezpośredni – możesz podać nam swoje dane osobowe, dane do kontaktu, płatności, realizacji zamówienia,realizacji usług marketingowych i komunikacji w formie wypełnionego formularza, uzupełnienia danych online, kontakcie listowym lub telefonicznym. Obejmuje to dane osobowe, które udostępniasz gdy:
4.1.1 Tworzysz konto w celu nabycia produktów z naszej strony internetowej.
4.1.2 Zapisując się do otrzymywania naszego newslettera, forum dyskusyjnego, strony social media lub tworząc swoją listę życzeń.
4.1.3 Wypełniając dobrowolną ankietę marketingową.
4.1.4 Kontaktując się z nami z pytaniami lub zgłoszeniem problemu (telefonicznie, przez social media lub serwisy komunikacyjne).
4.1.5 Logując się na naszą stronę poprzez social media.
4.2 Kontakt niebezpośredni – przeglądając naszą stronę, automatycznie zbieramy informacje przy użyciu plików cookie, logowań do serwera i innych podobnych technologii. Zobacz rozdział ‘o cookies’ w celu poznania więcej szczegółów.
4.3 Osoby trzecie – możemy otrzymać Twoje dane osobowe od osób/firm trzecich. np.:
4.3.1 współpracujących z nami firm, włączając w to firmy analityczne jak Google.
4.3.2 Współpracujących z nami sieci, poprzez które masz dostęp do naszego serwisu.
4.3.3 Platform social media, poprzez które logujesz się na naszą stronę.
4.3.4 dostawców usług technicznych, płatniczych lub kurierskich.

5. Jak wykorzystujemy Twoje dane.
Będziemy zbierać i przetwarzać tylko te Twoje dane osobowe, na które pozwala nam prawo. Prawo reguluje te kwestie w zależności od sposobu gromadzenia i wykorzystywania danych.
5.1 Musimy uzyskać Twoją zgodę, gdyż:
5.2 będziemy potrzebowali Twoich danych osobowych do finalizacji umowy. Np. przetworzenia płatności, realizacji zamówienia, świadczenia pomocy technicznej, gdyż
5.3 przetwarzanie jest w naszym obopólnym interesie i nie ma na celu naruszania Twoich praw, gdyż
5.4 mamy prawny obowiązek zbierać lub ujawnić Twoje dane osobowe.
Twoje dane osobowe są wykorzystywane przez geekbuying do wspierania szeregu działań. Są one wymienione poniżej wraz z rodzajem wykorzystywanych danych i podstawami prawnymi na których się opieramy podczas ich przetwarzania,biorąc pod uwagę wspólnotę interesów. Należy pamiętać, że możemy przetwarzać dane osobowe na podstawie więcej niż jednej podstawy prawnej, w zależności od podjętych działań. Prosimy o kontakt z nami, jeśli potrzebujesz szczegółowych informacji o konkretnej podstawie prawnej na której się opieramy przetwarzając Twoje dane osobowe.
5.5 Aby utworzyć konto i zarejestrować Cię jako nowego klienta (bezpośrednio lub za pomocą mediów społecznościowych).
5.6 Aby przetworzyć i dostarczyć zamówienie w tym: zarejestrowanie zamówienia, informowanie Cię o jego statusie, przetwarzaniu płatności i zwrotów oraz zapobieganiu nadużyciom.
5.7 Aby utrzymać nasze wzajemne relacje: informować Cię o produktach i usługach, których od nas oczekujesz. Powiadamianiu o zmianach: w naszym serwisie, warunkach polityki prywatności; oraz prośbie o wystawienie opinii lub wypełnienie ankiety.
5.8 Aby umożliwić Ci wzięcie udział w konkursie, badaniu, ankiecie lub otrzymaniu nagrody za zakupy u nas.
5.9 Aby zarządzać, chronić i udoskonalać naszą firmę i stronę internetową w tym: rozwiązywania problemów, analizy danych, konserwacji systemu, raportowania i hostingu danych; ustawiania opcji domyślnych takich jak język, czy waluta.
5.10 Aby zapewnić odpowiednią treść stron internetowych, reklam i informacji przeznaczonych dla Ciebie; oraz mierzyć skuteczność usług reklamowych. 5.11 Aby skorzystać z analizy danych w celu: poprawy funkcjonowania naszej strony internetowej, jakości usług i marketingu, relacji z klientami, badania rynku oraz dla celów statystycznych i badawczych.
5.12 Aby polecać produkty, usługi, zniżki i oferty, które mogą być interesujące dla Ciebie, wysyłane m.in.pocztą e-mail, listownie lub sms.
5.13 Aby poinformować lub przypomnieć Ci poprzez e-mail o niedokończonych działaniach podjętych z wykorzystaniem naszej strony internetowej, jak np. zamówieniach lub o pozostawionym koszyku zakupów.

Twoich danych osobowych będziemy używać tylko do celów, dla których zostały zgromadzone,chyba że uznamy, iż musimy użyć ich z innego powodu, zgodnego z pierwotnym przeznaczeniem. Jeśli zechcemy wykorzystać Twoje dane osobowe dla innych celów, powiadomimy Cię o tym objaśniając podstawę prawną, która pozwala nam to zrobić. Możemy przetwarzać dane osobowe bez Twojej zgody, zgodnie z powyższymi zasadami, jeżeli jest to wymagane lub dopuszczone przez prawo.

Twoje dane osobowe będą przetrzymywane przez czas nie dłużej niż jest to konieczne w celu(ach) dla którego został przewidziany. Inne szczegóły dotyczące okresów, przez które przechowujemy dane są dostępne na życzenie.

6. O ciasteczkach.
Używamy „cookies” do przechowywania określonych informacji o Tobie i śledzenia Twoich wizyt na stronie, za pomocą komputera lub urządzenia mobilnego. Nie jest niczym niezwykłym dla witryny, aby wykorzystywać pliki cookie w celu usprawnienia identyfikacji użytkowników.

Cookie” to niewielka ilość danych, które są wysyłane do Twojej przeglądarki i przechowywane w pamięci Twojego urządzenia mobilnego lub komputera. Jeśli nie dezaktywujesz lub nie usuniesz cookies, za każdym razem gdy użyjesz tej samej przeglądarki lub urządzenia mobilnego w celu dostępu do witryny, nasze serwery zostaną powiadomione o Twojej wizycie i historii przeglądania. Ciasteczka pozwolą nam zapamiętać Twoje dane, dzięki czemu nie będziesz musiał wprowadzić ich za każdym razem gdy korzystasz z naszej strony.

Ponadto, używamy cookies, w celu zarządzania bezpieczeństwem naszego serwisu, zbierania informacji o sposobach korzystania przez użytkowników; schematów odwiedzin i prezentowaniu reklam opartych na zainteresowaniach; aby pomóc naszym partnerom śledzić wizyty użytkowników i procesy zamówień; oraz śledzić uczestnictwo w promocjach.

Na cele opisane powyżej, możesz określić, czy i jak ciasteczka będą akceptowane poprzez skonfigurowanie ustawień prywatności w przeglądarce, której używasz do uzyskania dostępu do naszej witryny lub ustawienia prywatności swojego urządzenia mobilnego. Jeśli określisz ustawienia prywatności w przeglądarce, urządzenie mobilne w dalszym ciągu będzie kontynuować zbieranie danych, chyba że dostosujesz ustawienia prywatności również w tym urządzeniu i na odwrót.

Pewne cechy Strony są zależne od cookies. Należy pamiętać, że jeśli zdecydujesz się zablokować pliki cookie, możesz nie być w stanie się zalogować, a preferencje, które są zależne od plików cookie mogą zostać utracone.

Używamy różnych zakresów analityki i ukierunkowanych narzędzi reklamowych, aby wyświetlać na naszej stronie, jak i na innych witrynach i aplikacjach (opisanych wyżej) odpowiednie dla Ciebie treści i reklamy oraz mierzyć skuteczność wyświetlanych reklam. Na przykład, możemy użyć takich narzędzi jak Google Analytics do analizy danych reklamowych Google opartych na zainteresowaniach i/lub danych odbiorców zewnętrznych (jak wiek, stan cywilny, płeć i zainteresowania), aby ukierunkowywać i ulepszać nasze kampanie marketingowe, strategie marketingowe i zawartość strony internetowej. Możemy również korzystać z narzędzi dostarczonych przez innych, np. Facebook,

Nasza strona może zawierać linki do i od stron partnerów, reklamodawców lub platform społecznościowych. Jeśli przejdziesz do którejś z tych stron, należy pamiętać, że strony te mają własną politykę prywatności i że nie ponosimy żadnej odpowiedzialności za te zasady. Prosimy, aby je sprawdzić przed wysłaniem jakichkolwiek danych osobowych.

7. Jak dzielimy się Twoimi danymi.
Nie sprzedajemy, wynajmujemy, użyczamy lub w inny sposób ujawniamy ani udostępniamy danych osobowych lub finansowych nikomu, z wyjątkiem następujących sytuacji:
7.1 dostawców usług: Podobnie jak większość sklepów internetowych, korzystamy z usług firm do wykonywania określonych zadań w naszym imieniu. Wszelkie informacje im ujawnione są wykorzystane wyłącznie do świadczenia tych usług. Na przykład możemy podać Twoje imię i nazwisko, adres wysyłki oraz numer telefonu partnerom, takim jak firmy kurierskie, aby zagwarantować dostawę zamówień, oraz w celu monitorowania jakości usług naszych partnerów.
7.2 Wymogi prawne do ujawnienia informacji: Możemy być zobowiązani do ujawnienia informacji po wezwaniu sądowym lub przez funkcjonariuszy organów ścigania prowadzących dochodzenie, lub jeśli są inne wymagane przez prawo uwarunkowania do ujawnienia takich informacji. Będziemy również ujawniać dane osobowe w celu ochrony naszych praw lub egzekwowania naszych warunków użytkowania i innych umów. Na przykład, możemy dzielić się informacjami w celu zmniejszenia ryzyka oszustwa, lub w celu zapobiegania oszustwom użytkowników,wykorzystujących w tych celach naszą stronę.
7.3 Fuzja i/lub sprzedaż aktywów: nie sprzedajemy, wynajmujemy lub użyczamy danych osobowych innym firmom w ramach naszej działalności. Jednak możliwe jest, że możemy nabyć, połączyć się lub zostać przejętym przez inną spółkę, jak również pozbyć się części udziałów, w którym to przypadku Twoje dane osobowe mogą zostać ujawnione innemu przedsiębiorstwu, prowadzącemu własną politykę prywatności.
7.4 Inne dane osobowe: Możemy udostępniać informacje, które nie zidentyfikują Ciebie lub innych użytkowników, takich jak liczba odsłon na danej stronie lub wielkość zamówienia złożonego w określonym terminie, z partnerami, takimi jak agencje reklamowe.

8. Dostęp do Twoich danych osobowych.
Masz prawa wynikające z ustawodawstwa o ochronie danych osobowych. Obejmują one, pod pewnymi warunkami, prawa do:
8.1 dostępu na życzenie do Twoich danych osobowych
8.2 żądania korekty Twoich danych osobowych
8.3 żądania usunięcia Twoich danych osobowych
8.4 żądania ograniczenia przetwarzania danych osobowych
8.5 żądania transferu danych osobowych
8.6 sprzeciwu na przetwarzanie Twoich danych osobowych
8.7 sprzeciwu do automatycznego podejmowania decyzji
Jeśli chcesz skorzystać z tych praw, lub masz jakieś pytania, uwagi, wnioski lub potrzebujesz więcej informacji napisz do nas na support@geekbuying.com

9. Zmiany w polityce prywatności
Od czasu do czasu możemy zmienić naszą politykę prywatności. Jeśli zaistnieją jakiekolwiek istotne zmiany będziemy zamieszczać aktualizacje na naszej stronie internetowej, aplikacjach lub przesyłać informacje e-mailem.
Ta polityka prywatności zostało zaktualizowana w dniu 20 maja 2018 r.

Zapisz się to Newslettera

Zapisz się teraz, aby uzyskać zniżkę 4% na dowolne produkty!